Малките грешки, с които съсипваме домакинските си уреди

  • 17 октомври 2016 13:00

  • 2904
  • 0
Малките грешки, с които съсипваме домакинските си уреди
©

Забелязали ли сте, че домакинските ни уреди все по-често се развалят? И обикновено това се случва непосредствено след като им изтече гаранцията.

Въпреки че е най-лесно да обвиним производителите за това, най-честите причини за проблемите с домашните електроуреди се крият у нас. Нямаме време да прочетем ръководството за експлоатация и често се отнасяме към техниката по погрешен начин.

Вижте няколко изключително важни съвета за поддръжка, които ще увеличат живота на електронните домашни помощници:

Пералня

Не поставяйте тежки предмети върху пералната машина и не сядайте върху нея. Когато поставяте дрехи в пералнята, не забравяйте да проверите всички джобове старателно. Премахнете всички предмети преди да започне цикълът на пране. Уверете се, че използвате само препарати, подходящи за перални машини. Праховете за ръчно пране създават прекалено много пяна и могат да повредят уреда.

Бършете гумените части във вътрешността на машината след всяко пране. Извадете чекмеджето за перилен препарат, изчистете го и го оставете да изсъхне. Правете това редовно, за да се предотврати образуването на мухъл.

Извадете прането веднага, след като машината сигнализира, че е готова. Ако тежкият товар стои дълго време в пералнята, той може да повреди барабана. Ако пералната машина не е снабдена със специална опция за самопочистване, ще трябва да правите това ръчно приблизително веднъж месечно.

Стартирайте празната машина на най-високата температура плюс допълнително изплакване. Поставете в дозатора за прах за пране лимонов сок, оцет или препарат за отстраняване на котления камък.

Прочети повече ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
2904 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини