90 000 души ще бъдат обучени за реакции при кризи

  • 17 октомври 2016 12:49

  • 1000
  • 1
90 000 души ще бъдат обучени за реакции при кризи
© Булфото

Общо 90 000 души ще бъдат обучени за реакции при кризи в шест центъра, финансирани от ЕС, каза директорът на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението Николай Николов на кръгла маса, посветена на Международния ден за намаляване на бедствията.

В тях ще работят около 700 преподаватели и ще се акцентира върху обучението на деца. По думите на Николов основната цел е намаляването на риска от смъртност при бедствия чрез също по-силно сътрудничество с развиващите се страни и повишаване достъпа на хората до информационните системи за ранно предупреждение. Той добави, че до всички институции ще бъде и разпространен план, в който по-ясно са разписани отговорностите им задачите им при бедствия, изготвен от съвет от специалисти.

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска коментира, че през последните години сме свидетели на резултатите от климатичните промени и столична община акцентира върху превенцията при бедствия. За тази цел ежегодно се почистват по 50 километра речни корита и контролирано се изпускат общинските язовири, каза столичния кмет.

На форума присъства и заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов. Той посочи, че до момента акцентът за намаляване на жертвите от бедствия е бил поставен върху подобряване на реакцията, а сега се набляга на предварителната подготовка на населението.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1000 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.18 | 00:15

1
даа , много бедствия ще да ни очакват , докато изхраниме още 90 000 лентяя

Добави коментар

Водещи новини