Танева: Парите за сектор тютюнопроизводство за догодина са осигурени

  • 17 октомври 2016 11:23

  • 1482
  • 1
Танева: Парите за сектор тютюнопроизводство за догодина са осигурени
© Булфото

Финансирането за сектор "Тютюн" ще бъде осигурено и за следващата година. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри на откриването на 35-ия Конгрес на Европейската организация УНИТАБ. Форумът се провежда в хотел "Маринела" в столицата и в него участват над 300 делегати от 15 държави. УНИТАБ обединява всички производители в сектора от Европа.

Земеделският министър благодари на организациите в сектор "Тютюн" и членове на УНИТАБ, които са подкрепили предложението София да бъде домакин на форума, както и за добрия диалог.

Танева посочи, че и в бъдеще ще разчита на подкрепа от страна на бюджета за добро разпределение на средствата за сектор "Тютюн", като подчерта, че за страната ни този сектор "е изключително важен и болезнен". На прага сме на новата бюджетна година и финансирането за сектора и следващата година ще бъде осигурено, увери министърът.

Според нея българският сектор все още има да наваксва по пътя на колегите си от другите европейски страни както по отношение на организираността, така и за отстояването на интересите си. Благодарение на активния диалог се надявам да успеем да подкрепим интересите на българските производители, заяви още Танева.

Форумът ще продължи до 19 октомври.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1482 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.22 | 16:48

1
що тия кюрди да са с предимство, а другите производители да си трошат главите сами....

Добави коментар

Водещи новини