25 затворници бяха убити при размирици в бразилски затвор

  • 17 октомври 2016 09:54

  • 1562
  • 0
25 затворници бяха убити при размирици в бразилски затвор
© gettyimages (архив)

Най-малко 25 затворници бяха убити при сблъсъци между враждуващи групи в изправително заведение в щата Рорайма, Северна Бразилия. Това съобщиха официални източници, цитирани в местни медии, предаде АФП.

Седмина от убитите затворници в селскостопанската изправителна колония в Боа Вища, административен център на щата, са били обезглавени, шестима - изгорени живи. Полицията е сложила край на размириците. Узиел Кащру от щатските власти обясни, че вчера следобед били взети като заложници стотина роднини на затворници, дошли на свиждане. Изтърпяващи наказание от един блок в затвора, въоръжени с ножове и дървени пръти, превзели друга сграда в комплекса, разположен на 3400 км от Рио де Жанейро. Бунтовниците настояли там да пристигне съдийка от местен наказателен съд. Специални полицейски сили обаче нахлули в комплекса, освободили заложниците и потушили бунта.

Вчера бразилските власти съобщиха, че един от заподозрените в подготовка на атентат по време на олимпиадата в Рио де Жанейро, Валдир Перейра де Роша, задържан през юли, е бил пребит до смърт от затворници в изправително учреждение в град Варзеа Гранди, предаде ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
1562 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини