Клошари и наркомани тормозят блок в Плевен (снимки)

  • 17 октомври 2016 09:47

  • 1559
  • 0
Клошари и наркомани тормозят блок в Плевен (снимки)
©

По настояване на живущи до читалище „Извор” в град Плевен кметът Георг Спартански се срещна с тях на място. Гражданите разказаха, че районът между читалището и жилищния им блок редовно се замърсява от клошари, използва се за сбирки на наркозависими, а наематели на един от гаражите вблизост ги притесняват с шумните си компании.

Нещо повече - обитателите не смеят да отворят прозорците си заради непоносимата миризма от превърнатото в тоалетна пространство. Всички усилия да почистват остават безрезултатни, защото само след часове отново се струпват боклуци, оплакаха се още гражданите. Те потърсиха съдействие от кмета за ограждане на мястото, което за тях е най-доброто решение за преодоляване на проблема.

От своя страна Георг Спартански изрази съжаление, че подобни проблеми има във всички части на града, не е по възможностите на Община Плевен да поставя огради в междублокови пространства, но се ангажира да обсъди със своя екип ситуацията и благоприятния изход от нея.

Като начало ще бъде проверено отдаването под наем от читалището на помещения за магазин и нон-стоп, чиято клиентела трупа купища отпадъци особено в нощните часове.

Кметът апелира за по-високо обществено съзнание за опазване на публичните площи и съоръжения и за активна гражданска позиция и нетърпимост към проявите на вандализъм.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1559 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини