Теменужка Петкова: Към момента не можем да прекратим концесията на рудник "Бабино" (видео)

  • 17 октомври 2016 08:26

  • 2869
  • 1
Теменужка Петкова: Към момента не можем да прекратим концесията на рудник "Бабино" (видео)
©

Никой не може да отрече, че правителството работи добре. Със сигурност имаме нужда от по-голяма подкрепа в българския парламент. Убедена съм, че след разговорите в петък това ще се случи и България ще остане стабилна държава.

Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по. Готови сме да посрещнем зимния сезон. Извършени са проверки в цялата енергийна система в страната и данните говорят, че няма да има проблеми през зимния сезон. Гаранция никой не може да даде на 100%, но мога да уверя българските граждани, че са взети всички мерки, категорична беше тя и обяви, че доставките на газ също са гарантирани.

Министърът коментира и темата за рудник "Бабино". Трябва да се върнем назад във времето, за да отговорим на въпросите днес. Прегледах документите от 2005 година. Компетентните органи трябва да се захванат с тази концесия. Все още събираме доказателства. Когато приключим с това, аз ще предам всички документи на прокуратурата. Министерството извършва регулярни проверки не само в "Бабино", но и на всички рудници. Към този момент концесионната програма на рудник "Бабино" се изпълнява и нямаме основания да отнемем концесията. Решение на частното дружество е дали ще затвори мината и ще се съкращават миньори. Нашата задача, като държава, е да осигурим работа на тези хора. Имаме идеи те да повишат своята квалификация и ние ще им помогнем за това. Аз съм оптимист и съм сигурна, че ще решим този проблем, каза още Петкова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2869 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.17 | 14:47

1
Ах каква изненада, аз пък си помислих че депутатите на Ковачки не ви трябват точно сега.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини