Нено Димов: Правят се опити за подкопаване на демокрацията в България

  • 17 октомври 2016 07:45

  • 2297
  • 3
Нено Димов: Правят се опити за подкопаване на демокрацията в България
©

Станалото през миналата седмица подкопава устоите на демокрацията. Непрекъснатото говорене за промяна на Изборния кодекс не е добро за България.

Това каза пред камерите на БНТ Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, председател на Института за дясна политика. Управляващите трябва да се обединят, защото БСП имат за цел да дестабилизират държавата. Техният кандидат за президент не спира да говори за промяна на евроатлантическия път на България. В момента има двама кандидати за президенти, които говорят, че България трябва да продължи своя път и те трябва да отговорят на БСП. Трябва ни стабилност. Аз не съм привърженик на задължителното гласуване, но щом нещо е прието то трябва да важи за всички видове избори, коментира Димов идеите за промяна в Изборния кодекс.

Двуполюсният модел може да е дисциплиниращ за партиите в България. С този модел е по-лесно да се работи. Много по-трудно е в едно Народно събрание с осем партии и не знам колко коалиции да се прави политика. В България е имало много повече предсрочни парламентарни избори, така че нищо не е изключено, каза още Димов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2297 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.10.17 | 14:37

3
института за британска подлогика не вълнува европейците

2016.10.17 | 14:25

2
Евроатлантическата посока е за такива като вас престъпниците ,мафиотите ,манипулаторите ,крадците ,мутрите ,бандитите ,които са рожба на чужди пари и чужда държава .тоя път няма как да ни излъжете мръсници такива

2016.10.17 | 14:20

1
Кой лъже, че в БГ е имало демокрация? Ако я има, то е само за мафиотите, мошениците и политиците.

Добави коментар

Водещи новини