Хиляди участваха в протестно шествие в Париж срещу еднополовите бракове

  • 16 октомври 2016 20:37

  • 1965
  • 3
Хиляди участваха в протестно шествие в Париж срещу еднополовите бракове
© Getty Images

Няколко хиляди души днес участваха в протестно шествие в Париж с призив да бъде отменен закон, позволяващ хомосексуалните бракове. Протестът бе свикан шест месеца преди президентските избори във Франция, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Плакат с надпис "През 2017 година ще гласувам за семейството" бе начело на кортежа, в който се включиха също родители с деца и възрастни хора.

Според полицията участниците в шествието из буржоазните квартали на западен Париж са били 24 000, а според организаторите - 200 000.

Демонстрантите протестираха и срещу използването на асистирани репродуктивни техники (АРТ) и сурогатни майки, които да помагат на еднополовите двойки да имат деца.

Във Франция асистираната репродукция е позволена само при безплодни хетеросексуални двойки, а сурогатното майчинство е забранено.

Групата, организирала протеста, се представя като насърчаваща традиционния семеен модел от "една майка и един баща". Тя се надява да окаже влияние на дебатите преди изборите за президент догодина.

Никой от основните претенденти за Елисейския дворец не присъства на шествието.

Законът от 2013 г., който разреши гей браковете, извади наяве дълбоки разделения във френското общество и породи големи протести "за" и "против" такива съюзи, отбелязва АП.

Последвайте канала на

БТА
1965 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.11.04 | 13:33

3
яъа да ви ибъ пидалския закон
Крум Усаински-Крупник

2016.11.04 | 13:33

2
Цървули!!! Няма да спрете педерасията, тя е рожба на най-великата държава САЩ, само алкохолизираните русофилски боклуци харесват жени. Аз лично много обичам моя черен любовник от гетото в Детройт да ми пори продажния задник, а не като сибирския катун където спят с жени.

2016.10.17 | 16:20

1
Щом се харесват младите, да се се вземат!

Добави коментар

Водещи новини