Фандъкова поискала изтегляне на младите афганистанци

  • 16 октомври 2016 10:27

  • 3929
  • 6
Фандъкова поискала изтегляне на младите афганистанци
© Булфото/Архив

В непрекъснат контакт съм с председателя на ДАБ Петя ПървановаПетя Първанова Петя Първанова министър на вътрешните работи в служебното правителство на Марин Райков от 12, на която съм много благодарна, постигнахме договореност за постепенното изтегляне на младите мъже от афганистански произход, на непридружените младежи от поведението, на които хората се оплакват, постепенното им изтегляне от тези центрове и да не се продължава с ново настаняване. Това разкри кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Тя коментира мерките на общината за справяне с бежанската криза и с неутрализиране на напрежението сред обществото.

"В центъра в кв. „Овча купел” почти всички непридружени младежи са изтеглени”, коментира кметът. „В същото време настоявам и се увеличава непрекъснато полицейското присъствие на бул. „Мария Луиза”, целия район на „Лъвов мост”, има видеонаблюдение, което изградихме, има постоянни патрули и по мое настояване такива и от жандармерията", обясни пред бТВ Фандъкова.

Тя смята, че проблемът не се решава с протести, а с мерки. Припомни, че е от политиците, които се вслушват в мнението на хората.

"За мен е най-важно да чуем кои мерки биха ги направили малко по-спокойни. Разговорите са много важни, гражданите подчертаха – осветление, видеонаблюдение и засилване на полицейското присъствие", каза тя.

"Но има и още нещо, когато говорим за бежанците трябва да разделяме темата от една страна бежанци, които бягат от войната – това са семейства, деца и хората не само, че нямат нищо против, но им помагат, особено в кв. "Овча купел", добави още Фандъкова.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3929 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.11.16 | 11:59

6
лъже курвата

2016.11.16 | 11:59

5
фандъче ,тоя проблем ,не се разрешава с камери и осветление ,възела гордевия се сече с меч ,не с перце ,ама такава ни е политиката на митьо лизача-продажна

2016.11.16 | 11:58

3
А кво - останалите да си стоят? Нищо, че са афганци... А другите, дето са от където им скимне плъзнали - пакистанци, иракчани и кво ли още не...

2016.11.16 | 11:59

4
не се бои ,драги ,ние сме богата държава ,какво значи ,не можем да изхраним 15 000 лапачи ,ние ще им плащаме здравните осигуровки , дневните и нощувките по 1500 евро ежемесечно ,ще ги интегрираме и ще работят за България ,ама друг път
нищо не можете да промените

2016.11.16 | 11:58

2
Такава е заповедта на ГОСПОДАРИТЕ (ционисти-рептили) тук да се заселят други племена.
Един

2016.11.16 | 11:58

1
Тоя път номера няма да мине, след като на държавата не и пука, за нас, от къде на къде, на нас да ни пука, за талибаните!!! Всички вън и без повече Евролесбийски и Гейпарадирски, номера!!! Вън от България!!!

Добави коментар

Водещи новини