Иракски самолети хвърляха листовки, предупредиха хората за нападение

  • 16 октомври 2016 10:03

  • 5416
  • 3
Иракски самолети хвърляха листовки, предупредиха хората за нападение
© Getty Images/Guliver

Иракски бойни самолети хвърлиха снощи над Мосул хиляди листовки, предупреждаващи жителите на контролирания от "Ислямска държава" град за предстоящото настъпление, съобщи Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

"Ние се готвим да започнем освобождаването на Мосул и да възстановим сигурността и стабилността в региона", пишело в листовките.

Жителите на Мосул са призовани да останат в домовете си, да затворят вратите и прозорците, да избягват някои райони на града и да не се доближават до позициите на джихадистите.

По-рано вчера турската телевизия Ен Ти Ви съобщи, че силите на международната коалиция и иракските сили за сигурност са започнали да нанасят удари по "Ислямска държава" в Мосул. Градът с население над 500 хиляди души е смятан от джихадистите за тяхна столица в Ирак. Той беше изоставен от правителствените войски практически без бой при нападение на формирования на "Ислямска държава" на 10 юни 2014 г., припомня агенцията.

Последвайте канала на

БТА
5416 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.10.17 | 09:01

3
Така се прави от цивилизованите държави , а не като алкохолизираните крепостни дегенерати -- безогледни бомбардировки, при които избиха стотици невинни и деца по изпитания Сталински почин " Има човек , има проблем ,няма човек , няма проблем "
сега

2016.10.17 | 09:01

2
ЦРУ ще си прибере умерените главорези от Мосул и ще ги изпрати на помощ в Алепо.Там има военнопрестъпници от САЩ,Израел,Франция,Великобритания,Саудитска Арабия,Катар.
Крум Усаински-Крупник

2016.10.17 | 09:00

1
Въпрос на ценностна система!!!Нищо общо с недоеволюиралите,алкохолизирани сибирско-азиатски дегенерати!!!САЩ,за разлика от Фалиралият Сибирско-Азиатски Катун,са гарант на мира и стабилноста в региона!!!

Добави коментар

Водещи новини