След напрежението: ДСБ вън от властта

  • 16 октомври 2016 06:47

  • 39211
  • 28
След напрежението: ДСБ вън от властта
© Булфото/Архив

ДСБ вече няма да е във властта. Очаква се партията от Реформаторския блок, която се обяви за опозиция, да бъде извадена от коалицията. За това са се договорили премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и останалите лидери на партии в РБ, пише "24 часа".

Министър-председателят свика извънредна среща, за да поиска обяснения от своите коалиционни партньори за приказките и действияра им в парламента. Борисов трябва да получи от Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, Божидар Лукарски, Николай Ненчев и Борислав Великов анекс към коалиционното споразумение от началото на мандата. Според някои източници това ще стане още в понеделник. След това то ще бъде подписано от ГЕРБ и реформаторите без ДСБ. Здравният министър Петър Москов, който е представител на ДСБ в правителството, пък щял да го подпише в лично качество.

Източници твърдят, че коалиционното споразумение ще бъде предоставено след изборите. Някои дорисмятат, че е възможно и ДСБ да го подпише. При първия вариант обаче споразуменвието ще отърве Кунева и Лукарски от проблема да се оправдават за думи и гласувания в Народното събрание на 10-те опозиционни депутати от РБ, надяват се министри реформатори. Именно изявления на Атанас Атанасов е цитирал премиерът на срещата в Министерския съвет, когато е питал: “Страх ли те е, Лукарски? Пиле шарено ли съм, Москов? Кунева, искаш ли, да спра парите на учителите, след като ги давам предизборно?”.

Допълнително към подписване на ново споразумение е насочила темата и Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, като обаче припомнила, че ГЕРБ са се отказали да го подписват, след като текстовете са били договорени, пише още "24 часа".

След подписването на анекса щели да бъдат изчистени от местата си и кадрите на ДСБ, които все още заемат зам.-министерски места или работят в областните управи и различните държавни структури.

Именно кадруването на реформаторите е било една от атаките на премиера Борисов срещу министрите на РБ в петък вечерта.

“За Изборния кодекс аз ви търсих. Колко пъти дойдохте да говорим за ЦИК, за секциите? Вие се включвате само за назначения, тоя тук, онзи там. Това е лицемерие и двуличие.”, скарал се Борисов на представителите на РБ.

Найден Зеленогорски пък изказал критика към вицепремиера Румяна Бъчварова. По думите му тя си шушнела по ъглите  обаче не останал длъжен с опозиционно настроения Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и и назначава хора на Атанас Атанасов в МВР.

“Два месеца и половина се работи по анекса и изведнъж това се оказа безинтересно за ГЕРБ”, изказала мнение Кунева.

Във вторник ще има извънредно заседание на парламента с трите точки, за които настоява блокът - създаване на анкетна комисия за АЕЦ “Белене”, спешна поправка на Изборния кодекс в частта му за гласовете “не подкрепям никого” и др.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
39211 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар
Никол

2016.10.18 | 20:16

28
Налага се следния извод - не се доверяваме на разума,подвластни сме на претенциита си за \"величие\".Много партии,колкото по- малки толкова членовете им са по-неграмотни,по-властолюбиви,по алчни,по безпардонни,с високо самочувствие без покритие,но с желание да УПРАВЛЯВАТ ? Срамувам се,че сме орел,рак и щука,че се мразим,че завиждаме,че искаме в капка вода да удавим по-можещия,по-знаещия,по-мъдрия,ИЗХОЖДАЙКИ ОТ ЛИЧНИ АМБИЦИИ.

2016.10.18 | 20:16

27
Стига с това деление на бивши и настоящи комунисти. Едните се налапаха а другите работят за държавата, може да не е по най удачният начин, но поне работят а другите като вземат властта се оплитат като пате в калчища.

2016.10.18 | 20:16

26
Един ново излюпен трол (Петър Рачев) постоянно внушава кой какъв бил преди и какво прави сега.

2016.10.18 | 20:16

25
Чухте ли, че Петър Рачев бил партиен секретар и агент на дс.
Никол

2016.10.17 | 22:37

24
Налага се следния извод - не се доверяваме на разума,подвластни сме на претенциита си за \\\\\\\"величие\\\\\\\".Много партии,колкото по- малки толкова членовете им са по-неграмотни,по-властолюбиви,по алчни,по безпардонни,с високо самочувствие без покритие,но с желание да УПРАВЛЯВАТ ? Срамувам се,че сме орел,рак и щука,че се мразим,че завиждаме,че искаме в капка вода да удавим по-можещия,по-знаещия,по-мъдрия,ИЗХОЖДАЙКИ ОТ ЛИЧНИ АМБИЦИИ.
ШКУМВАТА

2016.10.17 | 17:59

22
В предизборния щаб на ГЕРБ. -Г-н Борисов, седнете. -ОХ, Цецо, не мога. С този Трайков, Рада Дълбоката дълбоко ми бръкна в г..а! Пък и кмета на Симитли...

2016.10.17 | 17:59

23
Стига с тези тъпи вицове драги дрисльо.
до маргаритка

2016.10.17 | 17:59

21
оставете менгеле ,той не е политик ,професионалист е ,професионално краде ,та всички го разбраха ,турските ваксини ,затворени болници и без бюджет ,съкратени клинични пътеки ,пръстови отпечатъци -далавера за половин милион и още мога да изреждам ,ама стига ,крадци и мошенници много -менгеле е един
САМО ПИТАМ

2016.10.17 | 17:12

20
Ако Борисов не беше твърдо БСП, щеше ли да е доверено лице на Живков и да му подари живота си да го охранява?

2016.10.17 | 16:53

18
Телохранителите не са доверени лица на работодателя, това е тяхната работа. Имаш ли други глупави въпроси?
само пикам

2016.10.17 | 13:21

3
и куневица е бсп ,но не бих и поверил даже нещо малко ,ще мине уляво или удясно и ще го окраде !ни на корморанчо ,ни на менгеле ,още по малко на ненчо или на простия лук !
антихрист-анархист

2016.10.17 | 11:10

1
разделение на властите ?, мс ,президенство ,съд , нс и пресата ,само повече лапачи на масата -държавната ,я си помислете ,кои от тези са излишни ? от всичките изброени ,фактически само мс работи ,въпрос е дали ефективно и на къде ни води ,останалите функцията им е на патерица на здрав човек ,едно е лошото ,своите няма къде да назначим

2016.10.17 | 17:03

19
Накрая ще кажеш, че един диктатор е достатъчен. Типично по български гледаме само в паничката на другите. тоя крадял онзи бил гей само ние сме чисти като ангели.

2016.10.17 | 16:52

17
ДОЛУ ГЕРБ , РБ , ДПС , БСП , НДСВ , СДС ! За 26 г. ОПОСКАХА народа , държавата , съсипаха всичко ! ПРОДАДОХА , ПРЕДАДОХА , ОКРАДОХА БЪЛГАРИЯ и трайно ни настаниха на последното място в Европа ! БЕЗ ШАНС ЗА ИЗМЪКВАНЕ !

2016.10.17 | 13:37

4
упс ,появи се и патриота ,остава някой за дончева ,орешарски ,пищова ,енчев ,марешки да агитира ,ако съм пропуснал някой ,да извинява ,само искам да знам за какво се натискат всички ,да не би да е за кокала или месцето ?

Добави коментар

Водещи новини