Мая Манолова се срещна с македонския си колега

  • 14 октомври 2016 20:07

  • 1508
  • 0
Мая Манолова се срещна с македонския си колега
© Булфото (архив)

Създаването на мрежа на омбудсманите на страните от Западните Балкани са обсъдили омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и македонският й колега Иджет Мемети на среща днес. Това съобщиха от пресцентъра на Омбудсмана.

Идеята, лансирана от Манолова, е бъдещата организация да съдейства на гражданите от страните-членки при възникнали проблеми с тях на територията на чуждата държава. Освен това, мрежата може да кандидатства за европейски средства по проекти, насочени в защита на хората и техните права. Манолова е предложила да е домакин на първата такава среща на обществените защитници от региона, на която да бъде разписан и меморандум за сътрудничество.

На срещата Иджет Мемети и Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на са обсъдили подробно борбата с монополите, които и двамата водят в страните си. Мемети е споделил за забавения процес на либерализация на пазара на електрическа енергия, тъй като една компания държи монопола на тази услуга. Манолова му е разказала за битката си с "Топлофикация София", арбитражните съдилища, частните съдебни изпълнители, банките, мобилните оператори и колекторските фирми.

Двамата са се обединили около идеята, че бъдещата мрежа на омбудсманите може да си сътрудници и в борбата срещу монополите, защото не са редки случаите, когато едни и същи компании или техни дъщерни дружества предоставят едни и същи обществени услуги в няколко съседни държави. Манолова е приела поканата на колегата си Мемети в най-скоро време да посети Скопие.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1508 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини