Условна присъда за пиян шофьор, убил човек

  • 14 октомври 2016 15:19

  • 1608
  • 1
Условна присъда за пиян шофьор, убил човек
©

Три години условно с 5 години изпитателен срок и шест години без книжка присъди Окръжният съд в Търново на 40-годишен шофьор, който в пияно състояние убил спътник в катастрофа. Делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие, при което Валери С. се призна за виновен.

На 31 януари т.г. обвиняемият заедно с пострадалия и техен приятел били в свищовското село Червена и се черпили с бира. Около 16 ч. решили Валери С. да ги закара до с. Козар Белене, община Левски. В района на с. Червена, обвиняемият отклонил вниманието си, като се обърнал назад да разговаря, при което загубил контрол върху управлението.

Автомобилът излязъл от платното за движение, блъснал се в крайпътно дърво, завъртял се, последвал нов удар в друго дърво, след което се преобърнал по таван.

При катастрофата 42-годишният пътник Ивайло М. получил тежка черепно мозъчна травма и издъхнал. Присъдата подлежи на обжалване.
 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1608 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
л

2016.10.15 | 20:19

1
За животните протестирате, а за хората ви дреме на шмайзера. Убийците на хора с условни, а на животни на бесилото. Не ви е срам. Не, че одобрявам, но хората би трябвало да са по - важни, иначе признаваме, че сме се превърнали в животни.

Добави коментар

Водещи новини