Фермери окрупняват стопанствата си със земя на безлихвено разсрочено плащане

  • 17 октомври 2016 10:10

  • 2088
  • 1
Фермери окрупняват стопанствата си със земя на безлихвено разсрочено плащане
©

Покупката на земя на разсрочено плащане е сред най-търсените услуги на пазара. Така фермерите имат възможност да увеличат стопанствата си като плащат за желаните ниви за определен период от време като в същото време намаляват бъдещите си разходи за рента.

„Заради ниските изкупни цени на продукцията и повишаващите се производствени разходи все повече земеделци и арендатори търсят по-гъвкави схеми за плащане на желаната земя”, потвърдиха и от една от водещите компании за управление на поземлени активи „Агрион”.

В момента те продават 6600 имота в цялата страна с големина между 1 и 700 дка на цени от 400 лв./дка. На сайта на дружеството в специална секция са публикувани подробности за всеки от предлаганите имоти. Безлихвеното разсрочено плащане е добра възможност за онези в бранша, които не могат да си позволят накуп да извадят по-крупни суми за покупката на съседни на техните имоти, казват от Агрион. Прогнозата им е, че интересът към покупките на земя на разсрочено плащане се засилва.

„Спокойствието, че обработваемият парцел е собственост на фермера позволява дългосрочно планиране и по-голяма смелост по отношение на инвестициите като системи за напояване и оптимизация на добивите”, посочват експертите.

„От друга страна тези парцели могат да открият и нови инвестиционни възможности и са атрактивни за хора, които тепърва се интересуват от покупката на земя.”, посочиха от дружеството. Според данните на „Агрион” има интерес към инвестиции в земя от българи живеещи зад граница или такива с високи доходи, които през годините са спестили средства и сега търсят начин да ги инвестират.

Последвайте канала на

Novini.bg
2088 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
fox

2016.10.17 | 10:54

1
_I_

Добави коментар

Водещи новини