Младежи от 10 държави се събират в българския парламент

  • 14 октомври 2016 14:24

  • 2686
  • 1
Младежи от 10 държави се събират в българския парламент
© Булфото (архив)

Симулация на дебатите в Европейския парламент ще направят младежи от 10 държави от Централна и Югоизточна Европа в пленарната зала на Народното събрание.

Младежите, които участват в Регионалната сесия за страните от Централна и Югоизточна Европа на младежката модулация „Модел на Европейския парламент”, ще проведат дебатите в пленарната зала на Народното събрание на 17 октомври 2016 г. от 9.00 часа. Заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев ще ги приветства в 17.00 часа.

Предвижда се пред участниците да бъдат представени становища по актуални теми, включени в дневния ред на Европейския парламент. В обсъждането могат да участват всички делегати, участващи в сесията, а одобрените от младежите резолюции ще бъдат изпратени на Европейската комисия.

В Регионалната сесия в София ще участват делегати от 10 страни-членки и кандидатстващи за членство в ЕС на възраст между 16 и 19 години. Домакин на сесията, която е под патронажа на Председателя на Народното събрание, е Първа английска езикова гимназия.

Модулацията „Модел на Европейския парламент” е създадена през 1994 г. и нейната основна цел е да даде възможност на младите европейци да осъзнаят процесите на интеграция, езиковото и културното разнообразие, възможностите за развитие в обединена Европа, както и приноса на Европа в световната икономика и политика.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2686 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.14 | 16:46

1
това щото депутатите ни се разпуснаха за поредната дълга ваканция

Добави коментар

Водещи новини