Асансьорите без телефон в кабината няма да се спират от Нова година

  • 14 октомври 2016 13:46

  • 1364
  • 0
Асансьорите без телефон в кабината няма да се спират от Нова година
©

Асансьорите без т.нар. „разговорно устройство” в кабината няма да се спират на 1 януари, съобщи в Русе зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева.

Двугодишният гратисен период за оборудване на кабините изтича в края на годината, но ще бъде дадена негласна отсрочка за привеждане на асансьорите в съответствие с наредбата.

„Прегледът за наличието на разговорни устройства ще става едновременно с годишните прегледи на съоръженията, които се правят от надзорните фирми и Агенцията за метрологичен надзор. Така че, ако вашият асансьор е минал преглед през септември, това нещо ще настъпи септември следващата година. Има достатъчно време, за да се отстранят всички нередности“, каза Везиева.

Според нея в момента се спекулира с цената на устройствата, които няма да са непосилно скъпи.

На сайта на Комисията за защита на потребителите пък ще бъде публикуван списък, така че всеки ползвател на тези устройства да види какви са цените, откъде може да си ги купи.

В момента в България около 30% от асансьорите имат разговорни устройства.Става дума обаче предимно за новите асансьори, произведени след 2009 г.

Последвайте канала на

Калина Христова
1364 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини