20 000 лева гаранция за бившия ректор на Медициския университет (снимки+видео)

  • 14 октомври 2016 12:40

  • 7205
  • 2
20 000 лева гаранция за бившия ректор на Медициския университет (снимки+видео)
© Булфото

Днес бившият ректор на Медицинския университет академик професор д-р Ваньо Митев се яви на разпит в следствения отдел на Софийска градска прокуратура. Повдигнати са му обвинения за сключването на явно неизгодни сделки, които са нанесли значителни вреди на университета.

Пред журналисти той отказа да коментира обвиненията, но каза, че няма от какво да се притеснява. От прокуратурата му наложиха гаранция в размер на 20 000 лева.

За обвиненията срещу Митев законът предвижда от една до десет години лишаване от свобода.

„263 души гласуват за отстраняването на проф. Вихра Миланова. От 30 години съм в този университет и такъв избор не е имало. Гласуването беше изключително чисто“, заяви Митев. По думите му от месеци тя управлява еднолично. "Обградила се е с външни хора, които са свързани с политически сили". Аз съм оставил 100 млн. лева. Има 51 университета в България, ако всеки остави по толкова в българското образование щяха да влязат 5 млн. лева". "Откакто съм бил ректор съм одитиран постоянно и нарушения не са открити", каза още проф. Митев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7205 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.15 | 20:36

2
;почтенните; ръководители ? за съжаление навсякъде е така , двуличие ,наглост , незаинтересованост за нищо освен печалба на всяка цена , и това са ;водачите ; на нацията , приказката , това посяли това ожънали , не е моя
Бай Коце

2016.10.15 | 20:36

1
Той е взел, но трябва да бъдат привлечени под отговорност и тези, които са давали подкупите. Те имат не по-малка вина. Конкретно, от Техно Енерджи, управителите Кулов и Хрусафов, и свръзката между тях Валентин Милтенов и депутата Лъчезар Иванов.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини