Журналист: Ситуацията в Турция е непредвидима

  • 14 октомври 2016 08:52

  • 11057
  • 5
Журналист: Ситуацията в Турция е непредвидима
© Getty Images/Guliver

Говорим за непредвидимост на най-високо ниво. Така журналистът на Нова телевизия Генка Шикерова описа ситуацията в Турция.

Тя призна, че е било много трудно да намери хора, които да говорят за преврата в южната ни съседка и за случващото се след това.

"Те наистина се страхуват. Извънредното положение ограничава правата ми, защото в момента държавата се управлява от декрети", разказа тя.

Шикерова припомни, че преди седмица извънредното положение е било отново удължено. По думите й тoва пречи на нормалния живот на турците. Журналистката разказа за един случай, в който жена не е успяла да се подложи на дълго чакана инвитро процедура, защото изненадващо клиниката по репродуктивност била затворена. Причината - подозрения за връзки с организацията на Фетуллах Гюлен - ФЕТО. Турското правителство подозира Гюлен в подстрекател на военния преврат. 

"Репресивната машина е насочена и към кюрдите. Това, което голяма част от интелигенцията настоява, е да се спре унищожаването на градове в Южна Турция", коментира още Шикерова.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
11057 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
taner

2016.10.18 | 04:24

5
shikerova shikerova! ti ni6to ne si razbrala. mnogo jalko...:)

2016.10.18 | 04:24

3
Кажете в прлав текст ,че Ердоган сам осъществи този псевдопреврат за да има повод да ликвидира опонентите си .Това е самата истина ,както каза и самия Фето .Фето предлага международно разследване на извършения преврат от Ердоган , а той не се съгласява .Какво толкова умувате по въпроса И света мълчи по въпроса .Гадове такива

2016.10.18 | 04:24

4
Опитът за преврат си е съвсем истински. Съвсем друга работа е, че е добре дошъл за диктатора Ердоган.
Крум Усаински-Крупник

2016.10.18 | 04:23

2
Цървули!!!Ердоган е бита карта!!!Американците са решили да го отстранят!!!Ще създадат Кюрдска държава и ще лишат Турция от привилегированият и статут!!!САЩ мразят съюзниците на Русия!!!
Мръсен помак

2016.10.15 | 02:13

1
Да го начукам на майка ти отзад помак мръсен рязан,свиня прокажена безродна миризлива.

Добави коментар

Водещи новини