Ценко Чоков раздава земи от ареста

  • 14 октомври 2016 06:39

  • 9237
  • 2
Ценко Чоков раздава земи от ареста
©

И законите у нас не могат да съборят Ценко Чоков от кметския престол. Докато е в ареста, той не само че управлява Галиче и се води в отпуск, но и е повишен от общинския съвет. От септември соченият за гангстер и рекетьор е председател на комисията за земераздаване. "Ще подписва от ареста, ако трябва", подиграли се със земеделците в региона общинските съветници. Явно Чоков прави каквото си иска в района на Бяла Слатина, а прокуратурата до момента не се е самосезирала по случая, за да отстрани компрометирания кмет от удобното кресло, пише "България днес".

Ценко Чоков и синът му Мартин са задържани и тикнати в ареста в края на май. Чоков е с обвинение за ръководене на организирана банда за лихварство, рекет, нанасяне на средна телесна повреда, отвличане и отправена закана за убийство.

В четвъртък Апелативният специализиран съд отказа да уважи искането на Ценко и сина му Мартин да излязат на свобода. Затова пък защитата на Чокови поискала забрана за журналистите да присъстват в залата. Докато тече съдебната сага срещу скандалната фамилия и останалите мъже, сочени за членове на бандата, Чоков е в официален отпуск, който се удължава периодично с молби от адвокатите му. Последно отпуската на кмета на Галиче е удължена до 23 ноември. "Налице е грубо нарушение на закона. Никой управител на фирма или държавно учреждение няма право да си пуска два месеца поред годишен отпуск и да не се вясва на работа. Трябва да има поне един ден между двете отпуски, в който той да е в кабинета си и да си върши работата. Тоест в момента Чоков не си изпълнява задълженията, но отказват да го махнат", бесни са жителите на Галиче.
 

Последвайте канала на

Калина Христова
9237 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.03 | 02:27

2
Този бандит ,мафиот и идиот е олицетворение на ББ.Направете си изводи какво трябва да се направи за да ги няма тези башибозуци на ГЕРБ
Хахахаааа

2016.10.25 | 09:09

1
Бьлгарио, за тебе те умряха......! Ако Левски и Ботев бяха живи , пьрви щяха да избягат от тази проста дьржава!

Добави коментар

Водещи новини