Нов документ за самоличност ще улеснява репатрирането на нелегални имигранти

  • 13 октомври 2016 20:53

  • 4699
  • 1
Нов документ за самоличност ще улеснява репатрирането на нелегални имигранти
© Gettyimages (архив)

Министрите на вътрешните работи на страните от Европейския съюз дадоха днес окончателно одобрение на нов пътен документ за самоличност, който ще улесни репатрирането на нелегални имигранти в родните им държави, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Агенцията отбелязва, че мярката е част от усилията за справяне с миграционния наплив към ЕС. Защитните и техническите характеристики на новия документ ще "улеснят признаването му от трети страни и ще ускорят връщанията" на хора, които нямат право да пребивават в Европейския съюз, се казва в изявление на вътрешните министри на 28-те, които се събраха на среща в Люксембург.

Репатрирането на нелегалните имигранти се превърна в ключов елемент от стратегията на ЕС за справяне с миграционния наплив, посочва ДПА. Този процес обаче е спъван от факта, че много от тези хора нямат пътни документи или родните им страни не признават тяхната самоличност.

"Нашите усилия да защитаваме нуждаещите си трябва да вървят ръка за ръка с (воденето) на ефективна и надеждна политика за връщане на нелегалните имигранти", отбеляза европейският комисар по вътрешните работи и миграцията Димитрис Аврамопулос.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4699 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.18 | 00:06

1
Глупости на търкалета! Пак трошене на пари за сметка на данъкоплатеца! Кой ще им ги плаща? И кой ще гарантира, че като са без документи ще ти кажат истината от къде са дошли, та да ги върнеш там??? Измамииии без край!

Добави коментар

Водещи новини