Петър Москов разкри какви промени се извършват във Фонда за лечение на деца (видео)

  • 13 октомври 2016 17:15

  • 3328
  • 1
Петър Москов разкри какви промени се извършват във Фонда за лечение на деца (видео)
© Булфото (архив)

Министърът на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва бе изслушан в Комисията по здравеопазване относно проблемите с Фонда за лечение на деца, предаде репортер на Novini.bg. 

Той обясни, че след като прокуратурата се е заела с ръководството на фонда, веднага е било назначено ново ръководство с цел да не бъде прекъсвана работата му. "Председател стана проф. Пилософ. С промените, които се извършват в тази структура, се цели подобряване на качеството на работа и обслужването на пациенти. Новите правила трябва да доведат до прозрачност, публичност и ефективно управление", отсече Москов.

"Фондът не е създаден да дублира здравната каса или министерството. Той трябва да осигури лечението на деца, които не могат да го получат в България. Три са основните аспекти на промените. Въвежда се нова софтуерна система. Ще има строга отчетност на изразходваните средства. Въвежда се улесняване при подготовката на документите. До сега, за да бъде разгледана молбата за лечение, трябваше да бъдат събрани около 11 епикризи от родителите. Сега тази документация ще се подготвя от експертите във фонда", разкри министърът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3328 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.14 | 20:57

1
Доктор Менгеле

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини