Оставиха на топло двама от хулиганите, пребили момче в София

  • 13 октомври 2016 13:40

  • 3953
  • 1
Оставиха на топло двама от хулиганите, пребили момче в София
© novini.bg

Софийският апелативен съд (САС) остави в ареста двамата побойници Теодор Якимов и Явор Първанов, предаде репортер на Новини.бг. Съдията освободи Алекс Соколов и определи той да бъде под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая.

Тримата младежи са обвинени в опит за убийство на 17-годишният Атанас Велинов в София. Адвокатите на задържаните поискаха по-лека мярка. Настояха да се направи ревизия на обвинението, тъй като според тях не става въпрос за опит за убийство, а за хулиганска проява и за нанасяне на средна телесна повдреда. И тримата задържани са с постоянни адреси и живеят при родителите си. Затова защитниците им твърдят, че те няма да се укрият или да извършат друго престъпление.

Прокуратурата поиска да не бъде уважено искането на адвокатите и тримата да останат с най-тежката мярка. След като чу мотивите, съдът пусна единствено Алекс Соколов.

Тримата младежи влязоха в съда, след като нападнаха момче на кръстовището на бул. "Стамболийски" и улица "Одрин". Инцидентът стана на 18 юли. Според свидетели побоят е станал заради футболни пристрастия.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3953 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.11.10 | 14:54

1
Л@йняно поколение с л@йнян морал расте в нашата Родина

Добави коментар

Водещи новини