Искат обяснения от германската полиция за самоубийството на сирийския терорист

  • 13 октомври 2016 12:03

  • 6680
  • 2
Искат обяснения от германската полиция за самоубийството на сирийския терорист
©

Германски депутати остро реагираха на новината, че задържаният сириец, който планирал нападения, се е самоубил в килията си, предаде ДПА. Те нарекоха случилото се "фиаско" и "трагедия" и поискаха обяснения от полицията и правосъдната система как е било възможно да се случи това.

Джабер ал Бакр бе намерен късно снощи обесен в килията си в затвора в Лайпциг, два дни след като бе арестуван по подозрение, че е подготвял бомбено нападение срещу германско летище.

Адвокатът му Александър Хюбнер каза, че той е бил уведомен, че клиентът му е поставен под постоянно наблюдение. Но таблоидът "Билд" съобщи, че килията на сириеца е била проверявана през по-малко от час.

Пред германското радио политикът от партията на Зелените Константин фон Ноц нарече самоубийството на заподозрения "фиаско" на правосъдните власти на Саксония, а Волфганг Босбах от ХДС, партията на Ангела Меркел, каза, че това е "трагедия", защото е изгубен "ценен информационен източник".

Днес по обяд министърът на правосъдието на Саксония Себастиан Гемков ще даде пресконференция, на която се очаква да съобщи подробности около самоубийството на Албакр.

Германската полиция вече разкритикувана, че е изпуснала заподозрения, когато е отишла да го арестува. Той бе задържан и предаден на властите от свои сънародници, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6680 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
от цру

2018.05.07 | 22:09

2
го самоубиха за два дена,за да не разкрие някои неудобни неща за неговата подготовка.
дуци

2018.05.07 | 22:09

1
само мъртвия терорист е добрия терорист!

Добави коментар

Водещи новини