Проф. Вучков пред Novini.bg за депутатската ваканция: Наглост, безумие!

  • 13 октомври 2016 11:50

  • 18596
  • 8
Проф. Вучков пред Novini.bg за депутатската ваканция: Наглост, безумие!
© Булфото

По повод вчерашното изненадващо решение на парламента, с което депутатите си гласуваха близо месец ваканция с претекст да не се пречи на предизборната кампания, Novini.bg потърси за коментар известния с острия си език телевизионен водещ проф. Юлиан Вучков.

Това е наглост, нахалство, безумие – парламентът да не работи цял месец, не кога да е, а в края на годината, когато се натрупват страшно много проблеми, които не търпят отлагане, заяви проф. Вучков.

Най-страшното е, че този парламент няма да работи тогава, когато трябва да се внесе бюджетът на държавата. А без него нормална държава няма – той е нейният стълб. Той все още не е внесен за обсъждане в пленарна зала поне в най-основни линии. Това безобразие се проявява в момент, когато е ясно, че българският бюджет е инвалиден, той е недостатъчен, той 26 г. не се пълни от производството, както трябва да бъде, а от скъпоструващи ни заеми и от много тежки данъци. България е единствената страна, в която има плосък данък – не знам да има такъв в европейските страни, има го само в няколко от американските щати. Във всички нормално развиващи се държави има не плосък данък, а подоходно облагане на гражданите, което е справедливото, почтеното – най-малко получаващите имат най-ниски данъци, средно получаващите имат средни данъци, богаташите плащат най-високи данъци. В скандинавските страни най-големите милионери внасят в някои случаи малко повече от 50% от доходите си, коментира телевизионният водещ.

Да не говорим, че депутатите ще продължат да си вземат заплатите и по време на ваканцията, докато в същото време миньорите от "Бобов дол" се чудят как да свържат двата края, а властта не ги чува, въпреки че те не плачат за първи път. Те се оплакват многократно, но властта се прави на ударена, посочи проф. Вучков.

Според него аргументът, че парламентът се разпуска, за да не пречи дейността му на предизборната кампания за президентския вот, е несъстоятелен. Откъде накъде? Номинираните за президент не са в залата, които депутати са номинирани, така че в парламента могат да бъдат най-малко 220 души, каза още пред Novini.bg проф. Юлиан Вучков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
18596 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Веселин Василев

2016.10.16 | 19:46

8
Един път в живота си да кажеш нещо свястно г-н Вучков.

2016.10.16 | 19:46

7
тоя скапаняк наврян навсякъде ...всеки може да плюе - какво по-лесно?!!? решения - никакви, срам - никога...

2016.10.16 | 19:45

5
Другите държави си имат мафия, у нас червената мафия си има държава и вече 26г. ни управляват ! НАГЛОС е ,че Борисов е премиер, БЕЗУМИЕ е , че сами си ги избираме!

2016.10.16 | 19:46

6
Ами хубаво е че това знаем...ама лошо е че си налягаме парцалите и траем! В други държави досега да са ги отсвирили...
Викторски

2016.10.16 | 19:45

4
Искикала прадня умерисана скефундер на квадрат деба и злобния дъртофелник такива готини хора си отиват то осте живо злобно гнусно малумно състество да си избърше задника с кнгите кадето ги е преписал мърлоь!!!!

2016.10.16 | 19:45

3
Така е г-н Вучков. И аз, като теб, гледам и не вярвам на ушите си.
Иванов

2016.10.16 | 19:45

2
Както в много случаи и този път проф. Вучков е ясен и точен. Но кой да го чуе?
Ъгел

2016.10.14 | 11:13

1
Бравос професор Перко. Кажи сега за Стефка Бееерова и Косара Марчиииинкова

Добави коментар

Водещи новини