Проверяват състоянието на язовирите в страната

  • 13 октомври 2016 10:19

  • 827
  • 0
Проверяват състоянието на язовирите в страната
© Булфото

Нова проверка на състоянието на язовирите и техническите съоръжения към тях ще бъде направена по разпореждане на Върховна административна прокуратура на територията на страната.

Още на 29 септември ВАП разпореди на председателя на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор /ДАМТН/ да организира проверка на всички контролирани от агенцията язовири в страната за спазването на разпоредбите на Закона за водите, в частта относно поддържането в технически изправно и безопасно състояние на язовирните стени и съоръженията към тях.

ВАП извърши няколко проверки по реда на надзора за законност и изпълнението на правомощията от компетентните държавни органи, оторизирани да осъществяват контрол и мониторинг. По отношение на язовирите в страната бяха констатирани повтарящи се пропуски - неправилно конструктивно изпълнение; непочистени изпускатели; недостатъчно удълбочени или неотремонтирани преливници, неукрепени или неремонтирани корони на язовирни стени, неотстранена храстова и дървесна растителност по откоси на стените и по основни изпускатели, съобщават от прокуратурата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
827 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини