Присъда за шофьор, причинил смъртта на приятел

  • 13 октомври 2016 10:08

  • 19793
  • 1
Присъда за шофьор, причинил смъртта на приятел
© Булфото/Архив

21-годишен младеж от Смолян бе осъден за  причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство на свой приятел. Той получи две години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от три години, както и го е лишил от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 години, съобщиха от прокуратурата.

Кристиян Д. е признат за виновен за това, че на 16 май 2015 г., в землището на с. Барутин, общ. Доспат, изгубил контрол над управляваното от него лек автомобил, марка БМВ, който се ударил в близкия скат, преобърнал се и паднал на платното, в резултат на което е починал 24-годишния С. Ш., стоящ на предната седалка. Окръжен съд-Смолян е наложил на Кристиян Д. наказание от

Няколко часа преди инцидента приятели на Кристиян Д. се били събрали да празнуват рождения му ден на беседка край с. Барутин. При тръгването в колата му се качили С. Ш., който седнал на предната седалка, и още две лица. Водачът си поставил предпазния колан, а останалите пътници – не. Пътното произшествие е станало на около километър и половина от изхода на с. Барутин в посока към с. Чавдар, общ. Доспат.

По делото е била назначена автотехническа експертиза, според която причината за катастрофата е допуснатото от водача напускане на пътното платно и възкачването му по ската от дясната страна. То е възникнало в резултат на предприето от шофьора дрифтиране т.е. движение с превъртане на гумите, при навлизане в завой, където имало пясък. Химическата експертиза сочи, че в кръвта на Кристиян Д. е открито наличието на етилов алкохол в количество 0,10 промила. Смъртта на С. Ш. е констатирана от медицинския екип на местопроизшествието и се дължи на тежка черепномозъчна травма и травматични увреждания, несъвместими с живота.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
19793 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.13 | 19:24

1
Селско забавление с три букви: БМВ.

Добави коментар

Водещи новини