Оградата на затвора в Пловдив била изолирана, а не санирана (видео)

  • 13 октомври 2016 07:59

  • 7827
  • 1
Оградата на затвора в Пловдив била изолирана, а не санирана (видео)
©

Снимки във „Фейсбук”, на които се вижда как работници полагат стиропор на оградата на Пловдивския затвор, предизвикаха бурни реакции в интернет. Повиха се много коментари, сред тях – и подозрения, че се „усвояват” средства. Управата на затвора отрече да полага топлоизолация на оградата. Слагането на стиропор се правело, за да се предпази рушащата се ограда от влагата.

„От влагата с течение на времето и другите метеорологични условия, разбира се, виждате в какво състояние. Стига се дотам, че се рушат самите тухли. Ако не бъдат взети мерки и не бъде укрепена тази стена, не бъде спряна влагата, във всеки един момент подронването на тухлите ще доведе до срутването на тези стени”, заяви директорът Божил Иванов в ефира на БТВ.

Той подчерта, че при инцидент ще бъде държан отговорен.

Работниците полагат стиропор с дебелина от 2 см, който не може да се използва за топлоизолация. От управата изчислили, че ремонтът на оградата със замазка ще струва по груби сметки около 24 000 лева, а със стиропор излиза около 5000 лева.

„Чух интерпретации че обществени поръчки били правени,че частни фирми работели, казвам ви - това е абсолютно невярно. Парите, които са ни отпуснати, са 5000 лева, те са от държавно предприятие Фонд „Затворно дело”, категоричен е директорът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7827 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.13 | 14:00

1
много логично.със стиропор се заздравява стената ,а защо не се ползва това новаторство и не се направи по същия начин оградата по границата ,по евтино ще ни излезе ,а и сгода за бежанците ,ще ги топли през зимата

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини