Половината шосета без осеви линии

  • 13 октомври 2016 07:20

  • 1518
  • 1
Половината шосета без осеви линии
© Булфото/Архив

Половината от републиканските пътища в страната са без осеви линии преди зимата. По данни на агенция "Пътна инфраструктура" от началото на годината досега е обновена хоризонталната маркировка на около 3000 км. До края на декември се планира при добри метеорологични условия да бъдат маркирани още 2500 км, пише "Монитор".

Всички държавни шосета в страната са общо почти 20 000 км, но част от тях са бившите селски пътища, за които не се изисква хоризонтална маркировка. От АПИ отчитат, че в най-лошо състояние остава маркировката именно по третокласната пътна мрежа.

На много места в страната проблем е не само липсата на маркировка, а качеството й. Случва се осеви линии, маркирани през пролетта, особено по общинските пътища, да не издържат до зимата. Отделно по-голяма част от родните пътища осевите линии, изчертани с обикновената акрилатна боя при по-силен дъжд трудно се вижда от водачите и денем, а нощем или в мъгла съвсем изчезват от полезрението им.

Според шефа на пътната агенция инж. Лазара Лазаров, обикновената маркировка издържа едва по година, защото през зимата се използват луга и пясък за поддръжка на пътищата.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1518 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.13 | 22:55

1
само се заяждате с лазо и свинетка ,зима идва и снега ще затрупа осевите линии ,я паричките в техните джобове ,на топло ,че идва и студено

Добави коментар

Водещи новини