Депутатите питат здравния министър за Фонда за лечение на деца

  • 13 октомври 2016 07:18

  • 2783
  • 2
Депутатите питат здравния министър за Фонда за лечение на деца
© Булфото

Здравният министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва ще бъде изслушан от Комисията по здравеопазване в НС, заради проблемите във Фонда за лечение на деца. В случая министърът ще отговаря на депутатските въпроси в качеството му на второстепенен разпоредител с бюджет на фонда.

Във Фонда от няколко месеца има напрежение, което доведе до смяна на ръководството. Новото обаче също е критикувано от родители и членове на Обществения съвет към фонда.

Обвиненията са в бавене на решения за болни деца, необосновани откази конкретни деца да се лекуват в чужбина, както и взимане на непрозрачни решения. Това доведе до няколко протеста и настояване за оставките и на новото ръководство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2783 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.15 | 16:21

1
аз пък си мисля за турските ваксини ,за пръстовите отпечатъци ,за цената на лекарствата -нагоре ,за премахване на част от пътеките ,за много недомислия ,за смешната помощ и за проблемите не само за децата ,а и за пенсионерите,за болната нация ,но май файда няма

2016.10.15 | 16:21

2
Бе тоя скокомърляк кат го видя и не мога да спя...сънувам таласъми!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини