Мъж, опитал да подкупи граничен полицай, получи ефективно наказание

  • 12 октомври 2016 21:21

  • 1672
  • 0
Мъж, опитал да подкупи граничен полицай, получи ефективно наказание
©

Мъж, опитал да подкупи граничен полицай, получи ефективно наказание от 2 години „лишаване от свобода" и „глоба" в размер на 2000 лв. Решението е потвърдено от Върховния касационен съд след протест на Окръжна прокуратурата - Ямбол, който е бил уважен от Апелативен съд -Бургас, съобщиха от съда.

Емил Емилов е осъден за това, че е на 22 април 2015г. на кръстовище между селата Стефан Караджово и Денница е предложил подкуп от 2000 лева на граничен полицай да пропусне група от 12 бежанци. На първа инстанция, 41-годишният мъж от Тутракан е получил условна присъда от три години „лишаване от свобода" и „глоба"в размер на 4000лв, която е постановена от Окръжен съд -Ямбол. Това решение е протестирано от Прокуратурата, като протестът е уважен от Апелативен съд -Бургас.

През април 2016 г., втората инстанция постанови ефективното наказание от 2 г. „лишаване от свобода" за Емилов и „глоба" в размер на 2000 лв. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „общ" режим в затворническо общежитие. Върховните магистрати са потвърдили присъдата на Апелативните съдии в Бургас, което означава, че тя е окончателна и не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1672 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини