Над половин килограм незаконни експлозиви откриха край Монтана

  • 12 октомври 2016 19:09

  • 1983
  • 0
Над половин килограм незаконни експлозиви откриха край Монтана
©

Спецполицаи взривиха над половин килограм незаконни експлозиви в кариера край Монтана. Взривните вещества са били открити заедно с незаконно оръжие и културно-исторически ценности в домовете на двама братя в балканско село, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Във вторник след получена информация служители на криминалната полиция в Монтана влезли в къщата на Цветан Й. /47 г./ в село Превала. При обиска в двуетажната сграда са намерени и конфискувани 4 пакета с цилиндрична форма и надписи „Амонит” с общо тегло 600 грама, 2 кутии с 12 капсул детонатора, 50 см огнепроводен шнур и 19 патрона от различни калибри.

В дома са открити и 32 кръгли метални предмети с вид на антични римски монети и метален къс с орнаменти по него. В сградата на бивш дърводелски цех в селото, обитаван от Жори Й. /54 г./ – брат на Цветан, пък е намерен самоделен пистолет, направен от устройство „оса” и прекрепена към него дървена дръжка.

Полицаи от Специализирания отряд за борба с тероризма са пристигнали в района и поради невъзможност за транспортиране на експлозивите са ги унищожили чрез взривяване до кариерата край село Долна Вереница.

Срещу двамата братя са образувани досъдебни производства.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1983 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини