Изкуствено дърво генерира вятърна енергия за дома

  • 12 октомври 2016 18:56

  • 2727
  • 1
Изкуствено дърво генерира вятърна енергия за дома
© WindTree

Потенциалът на вятърните турбини е всеизвестен. Американската асоциация за вятърна енергия смята, че 583 000 турбини на сушата могат да захранят с електричество САЩ.

Но турбините рядко са цветни и естетически красиви и със сигурност повечето хора не искат да загрозява двора пред къщата им. Нов вид изкуствено дърво, което се състои от листа във формата на мини турбини, може да промени това.

WindTree, създедано от френската компания NewWind, има 54 въртящи се зелени „аеролиста“, всяко от които е с височина малко над 90 см. Листата са извити така, че дори лек бриз да може да предизвика въртенето им около вертикалната им ос.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
2727 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
JJIvanov Geolog

2016.10.13 | 07:59

1
да напомня че изключително тежки вреди нанасят на нашия общ дом белите високо вредни скенери.Монтирани в градински соларни лампички правят пробиви в охраната и привличат масови и други убиици. МОнтирани на автомобили режат общата охрана изключително тежко причиниха тази година трайно увреждане на климата./Вижте тн "дневни скенери" опасни както фабрично монтирани в AUDI,BMW така и допълнително монтирани като светодиодни скенерчета ..

Добави коментар

Водещи новини