ЕК не загърбва Турски поток

  • 12 октомври 2016 14:59

  • 7275
  • 2
ЕК не загърбва Турски поток
© gettyimages (архив)

Ние не се отказваме окончателно от газопровода "Турски поток", каза европейският комисар по енергийния съюз Марош Шефчович пред РИА Новости.

Заместникът на Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето в ръководството на органа на изпълнителната власт на 28-те обяви, че Брюксел не се отказва от идеята да получава синьо гориво от най-голямата по територия държава в света. Шефчович се срещна вчера с руския енергиен министър Александър Новак в Истанбул и двамата обсъдиха газовите доставки.

"Това, което е много важно за нас, да видим какви са нашите потребности. По първоначални данни търсенето на газ в ЕС към 2030 г. ще е между 380-450 млрд кубични метра. Ние също трябва да видим кой от всичките варианти ще бъде целесъобразен за нас от търговска гледна точка", допълни представителят на Словакия в ЕК. Той също посочи, че остава привърженик на идеята за транзит на руско синьо гориво за ЕС през Украйна.

На Международния енергиен в Истанбул руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и турският му колега Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва направиха поредна стъпка към реализацията на проекта. "Турски поток" ще доставя гориво от руското черноморско пристанище Анапа до гръцко-турската граница.

По-рано Новак обяви, че първите тръби ще бъдат положени през идната година.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
7275 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.14 | 10:34

2
тия мислят и ще продължат да мислят и седят ,докато осъзнаят че само седят ,а мисленето е ако има с какво
Еврогаз

2016.10.14 | 10:34

1
Чудя се руснаците защо не си пренасочат доставките за Азия и да оставят еврокомисиите да мислят на воля (като патките)

Добави коментар

Водещи новини