Усещате, че се разболявате? Изгонете грипа с тези храни

  • 12 октомври 2016 14:52

  • 3911
  • 1
Усещате, че се разболявате? Изгонете грипа с тези храни
©

Гърлото ви дращи, кихате за десети път днес. Смятате, че е вече е твърде късно да се спасите от идващата настинка или грип? Сериозно грешите.

Извън сферата на лекарствата, най-доброто нещо, което можете да направите, е да наблегнете на консумацията на храни, които ще стимулират имунната ви система и ще й помогнат да победи вирусите, преди сериозно да са ви нападнали.

Ето и петте най-добри храни за повишаване на имунитета, когато тялото ви се бори с настъпващите настинка или грип.

Ягоди, портокали, домати

Докато експертите все още не могат да се споразумеят дали приемът на големи дози витамин С има значително въздействие върху симптомите на простуда и грип, част от изследванията показват, че той действително може да помогне за предотвратяване на по-сериозно разболяване. Проучванията показват обаче, че има по-големи здравословни ползи, ако го приемате чрез храна, а не на хапчета. Наблегнете на богати на витамин С плодове и зеленчуци, като хапвате три или повече чаши на ден от тях. Имайте предвид, че човешкото тяло не може да съхранява този витамин, така че е жизнено важно ежедневно да си го набавяте чрез храната. Това пък ще действа като имунен бластер срещу всякакви вируси. Наблегнете на храни като ягоди, портокали, домати и броколи.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
3911 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.14 | 21:43

1
яжте ми уя и бъдете здрави

Добави коментар

Водещи новини