Най-добрата закуска е шоколадовата

  • 12 октомври 2016 14:50

  • 3440
  • 1
Най-добрата закуска е шоколадовата
© GettyImages/Gulliver

Ако Ви е дошло до гуша от зърнени закуски, със сигурност ще зарадвате на експертното мнение, че е най-добре денят Ви да започва с шоколадова торта, пише в. "Дейли експрес". Според Лиз Москоу, експертка по храните на американската рекламна фирма "Стърлинг-Райс груп", в непосредствено бъдеще се очаква интересът към шоколадовите закуски да се възроди. Мнението й се основава на най-скорошните проучвания върху ползите от какаото.

Говорейки за "Фуд бизнес нюз", Москоу изтъква резултатите от неотдавнашно изследване на специалисти от университета на Сиракюз, САЩ, възхваляващо ползите от черния шоколад, и по-специално благоприятния му ефект върху когнитивни функции като абстрактно мислене, запаметяване, концентрация. "Имайки предвид стимулиращите качества на черния шоколад, едва ли има по-подходящо време за похапването му от закуската", казва Лиз Москоу.

Второ изследване на специалисти от университета на Тел Авив в Израел стига до извода, че шоколадът допринася за отслабване. Авторите му препоръчват сладкото изкушение да се хапва на закуска, тъй като по това време на деня метаболизмът е най-активен.

Въпреки установените ползи и преди любителите на шоколадовите торти да се зарадват, Москоу напомня, че яденето на изобилстващи от мазнини и захар сладкиши не е от полза за здравето.

Експертката отбелязва, че двете проучвания, на които се позовава, са фокусирани върху ползите от какаови екстракти в естествената им форма, а не върху консумацията на шоколадови блокчета.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3440 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бай Ташо, 1ет. у лево

2017.01.30 | 20:13

1
...първо пишете че най-добрата закуска е шоколадовата и нагледно сте ни изтипосали неква яка торта, после пък ни обяснявате че шоколадовите торти и блокчета са много вредни щото изобилстват от мазнини, и захари ...и накрая се оказва, че всъщност полезни били некви си "какаови екстракти в естествена форма" ...баси???

Добави коментар

Водещи новини