Кунева: Не можем да се намесим в Медицинския университет

  • 12 октомври 2016 09:50

  • 4013
  • 1
Кунева: Не можем да се намесим в Медицинския университет
© Булфото/Архив

Според закона ние не се намесваме в академичната автономия, която означава точно това – правото на университета да осъществява академичното управление на базата на тези изключително широки правомощия, които законодателят му е дал. Това каза вицепремиерът и министър на образованието Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 по повод ситуацията с Медицинския университет в София.

„Това, което можах да направя, е да изпратя едно писмо, в което призовавам, тъй като имаше обжалване пред Административния съд, да се изчака решението на съда", обясни тя пред БНР.

"Намираме се в ситуация, в която е поставена на карта репутацията на цяло едно висше учебно заведение”, категорична е Кунева.

Вчера при закрити врата бе избран новият лидер на МУ. Това е Виктор Златков, който пък е бивш шурей на премиера Бойко Борисов. Министър-председателят обаче побърза да се разграничи от избора и обяви, че от 30 години не поддържа отношения с бившата си съпруга и нейния брат.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4013 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
МНОГО СМЕ

2016.10.14 | 08:32

1
Тази кукумявка е отврат! Но Трайков президент-ДА!

Добави коментар

Водещи новини