Пороен дъжд наводни улиците на Варна (снимки)

  • 12 октомври 2016 09:49

  • 7782
  • 0
Пороен дъжд наводни улиците на Варна (снимки)
©

Поройният дъжд във Варна парализира движението в града за няколко часа. За минути главни булеварди са се превърнали в реки.

Публикувано във факти.бг:

Проливни дъждове паднаха на много места в страната през изминалата нощ. В много райони продължава да вали.

Най-голямото количество се изсипа в последните часове над Варна - над 30 литра на квадратен метър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Тази нощ над 10 литра на квадратен метър са се изсипали в Добрич и Русе.

Пътят Добрич – Албена е затворен заради наводнени участъци. По информация на Агенция „Пътна инфраструктура“ временно е ограничено движението в двете посоки на пътя Славеево – Одърци заради наводнен пътен участък. Обходните маршрути са Добрич – Балчик и Балчик – Албена.

Преобладаващите минимални температури ще са между 9° и 14°, в София около 9°. Максималните температури ще са в широки граници – от 12°-13° в северозападната част от страната до 20°-22° в югоизточната й половина.

Читател на Новини.бг ни изпрати снимки от града рано тази сутрин.

Над 30 литра на квадратен метър валежи са се изсипали над града за последните часове, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. През днешният ден синоптиците очакват валежите да спрат, през нощта облачността да се разкъса и в четвъртък да бъде предимно слънчево.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7782 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини