Изказванията на Тръмп за жените може да разделят Републиканската партия

  • 12 октомври 2016 09:36

  • 1442
  • 2
Изказванията на Тръмп за жените може да разделят Републиканската партия
© gettyimages (архив)

Британският вестник "Телеграф" обръща внимание на думите на президента на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, казани на предизборен митинг в Северна Каролина по повод изказванията на кандидата за президент на републиканците Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за жените. Те го правят неподходящ дори за работа в магазин, заяви Обама и разкритикува републиканците, които изказват неодобрението си към коментарите на Тръмп, но продължават да подкрепят кандидатурата му.

След като някои републикански лидери, включително лидерът на Камарата на представителите Пол Райън се отдръпнаха от него, Тръмп заяви в Туитър, че "оковите му са били свалени" и нарече видните републиканци "слаби и неефективни", пише вестникът и отбелязва, че в същото време Тръмп сякаш е прехвърлил отговорността за предаване на посланията му на Националния комитет на Републиканската партия. Тръмп има само 88 предизборни щаба в оспорваните щати, а Клинтън - 291.

Проучванията показват, че евангелистите, които са важен електорат на Републиканската партия, масово се отдръпват от Тръмп, отбелязва в. "Телеграф". Загубата на тяхната подкрепа буди особена загриженост в предизборния щаб на републиканския кандидат. Проучване на Ройтерс и Ипсос показва, че популярността на Тръмп сред евангелистите е само с 1 на сто по-висока от популярността на съперничката му от Демократическата партия Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26.

Водещото американско евангелистко списание "Крисчианити тудей" заяви в редакционна статия, че християните не трябва да подкрепят човек, чийто живот се основава на "идолопоклонничество, алчност и липса на сексуален морал". "Възторженото отношение към кандидат като Тръмп дава на съседите ни сериозни основания да се съмняват, че вярваме в Исус", се казва в статията, цитирана от в. "Телеграф". Известният теолог Уейн Грудъм също оттегли подкрепата си и е възможно голяма част от евангелистите да го последват, подчертава британското издание.

Някои консервативни християни в САЩ обаче заявиха, че продължават да подкрепят кандидата на Републиканската партия, посочва в. "Телеграф". Джеймс Добсън от радиостанция "Фемили ток" също осъди изказването на милиардера за жените, но обяви, че продължава да го подкрепя поради престъпната, според него, подкрепа на Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 за правото на жените на аборт.

Засилващият се сблъсък между Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и партията, която го издигна като свой кандидат, променя политическата карта на САЩ, пише в. "Ню Йорк таймс". Саморазрушителният сблъсък на републиканците в страната може да застраши преизбирането на десетки републикански представители в Конгреса и дори да подтикне клонящи към консерваторите щати да подкрепят Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26. Демократическата партия предприема бързи мерки, за да се възползва от отслабващата позиция на Тръмп и да осигури победа с голямо мнозинство за Клинтън, както и политическо надмощие на парламентарните избори следващия месец, обобщава изданието.

Поне два традиционно подкрепящи Републиканската партия щата - Аризона и Джорджия, реално могат да бъдат спечелени от демократите, смята предизборният щат на Клинтън. Проучване на Републиканската партия също показва, че има опасност Тръмп да загуби Джорджия, подчертава в. "Ню Йорк таймс". Демократите от Конгреса се опитват да убедят Клинтън да насочи част от усилията си към Вирджиния и Колорадо, в които според тях победата й е гарантирана, за да подкрепи други кандидати на Демократическата партия.

Ако Тръмп продължи да порицава лидерите на Републиканската партия, може да се стигне до намаляване на избирателната активност, ако партията му бъде деморализирана. Възможно е също поддръжниците на Тръмп да откажат да гласуват за републиканци, които са оттеглили подкрепата си за него. Но Републиканската партия няма начин да го контролира: той разчита предимно на дарения от дребни спонсори, а на 70-годишна възраст не мисли за бъдещи предизборни кампании.

Подобно развитие на събитията може да засегне особено тежко републиканците в щати, където има оспорвана надпревара между двете партии за избор на представители в Конгреса. Републиканските кандидати може да се окажат пред незавидния избор да отблъснат голяма част от убедените си поддръжници, или да подкрепят кандидат за президент, неприемлив за повечето гласоподаватели, отбелязва в. "Ню Йорк таймс".

Последвайте канала на

БТА
1442 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.12 | 11:47

2
брей ,а ужким кравите били богати ,защо ли тогава се купуват с много пари ?
кой не скача е москал ...слава украина у лайна ...

2016.10.12 | 10:37

1
действията към жените на бивпият президент Клинтон не го разделя с нищо , прави ги семейно по сплотени и много , много по БОГАТИ

Добави коментар

Водещи новини