Съдът в Сливен гледа делото срещу забраната за движение на каруци

  • 12 октомври 2016 08:09

  • 1198
  • 2
Съдът в Сливен гледа делото срещу забраната за движение на каруци
©

Административен съд - Сливен ще гледа днес делото за Наредба за обществения ред, които забраняват движението на каруци в Сливен. То е насрочено за 14:00 часа.

Общината ще защитава в съда клаузите в общинската наредба, които забраняват движението на каруци в Сливен. 

„Специално по този въпрос ще защитаваме нашата позиция в съда. Ние не оспорваме правото на прокуратурата да следи за законността. От там са приели, че има някакви заплахи и нарушения на законността. Ние имаме друга теза. Съдът ще ги разгледа и отсъди правилно", коментира кметът Стефан Радев, цитиран от Дарик.

Припомняме, че движението на каруци в целия град Сливен бе забранено в новата Наредба за опазване на обществения ред, приета на сесия на Общинския съвет в началото на тази година. Прокуратурата поиска отмяната на забраната, с мотив, че се ограничава свободното движение на хората в града, които притежават единствено превозни средства с животинска тяга.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1198 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
възмутен

2016.10.12 | 22:02

2
Проблемът с каруците е известен вече от четвърт век. Всички общини се наслаждават на пълен пакет простотия, които ръсят пътниците на такова превозно средство, а много често и неговият двигател! Тези хора не признават правила за движение. Много често нагло погазват предимство, правила, маркировка и с това създават груби предпоставки за ПТП. Обаче нали нашите управляващи живеят на Марс, все още не са се уверили в истинността на това твърдение? Дали да ги чакаме още или по-добре да вземаме тоягите вече?

2016.10.12 | 20:23

1
КАК ЩЕ БЕРАТ ЖИЛЕЗО?

Добави коментар

Водещи новини