Ремонтират пътища и водопроводи в община Созопол за над 15 млн. лв.

  • 12 октомври 2016 07:39

  • 956
  • 0
Ремонтират пътища и водопроводи в община Созопол за над 15 млн. лв.
© Getty Images/Guliver

Община Созопол подаде три проектни предложения по мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“, подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014–2020 г. Проектните предложения предвиждат рехабилитация на общински път, улици в няколко населени места и водопроводи в селата Росен и Крушевец. Стойността и на трите проекта е 15 161 462 лв.

Проектът „Реконструкция и рехабилитация на водопроводна система и съоръжения в с. Росен и с. Крушевец, община Созопол” е на обща стойност 5 970 948 лв. Подновяването на водопроводната мрежа ще подобри качеството на питейната вода в тези населени места.

Второто проектно предложение „Реконструкция и рехабилитация на общински пътища, община Созопол” е на обща стойност 6 924 804 лв. и включва следните обекти - реконструкция и рехабилитация на пътя с. Атия – с. Росен и реконструкция и рехабилитация на пътя с. Росен – с. Равна гора.

Пътят свързва Атия, Росен и Равна гора с второкласния републикански път II-99. Общинският път има главно местно значение и се използва целогодишно от жителите на общината, като освен това осигурява пряка транспортна връзка на отделни населени места от нейната вътрешност с гр. Созопол и околните крайморски курорти в района.

Състоянието на пътната настилка и отделните елементи на пътното трасе е много лошо. Асфалтовото покритие е силно амортизирано и на места има пропадане на настилката и дълбоки коловози. Крайпътните окопи са засипани и при по-интензивни валежи водата се стича по настилката. Цялостната рехабилитация на общинския път ще даде възможност в дългосрочен план да не се налагат частични ремонти, а освободеният по този начин финансов ресурс да бъде насочен към други належащи ремонти на общинска инфраструктура.

Третото проектно предложение „Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в община Созопол” е на стойност 2 265 710 лв. Проектът предвижда да бъдат цялостно асфалтирани основни улици в селата Равадиново, Росен, Равна гора и Зидарово.

Към настоящия момент се очаква да бъдат получени единствено положителни резултати - покана за подписване на Договори за безвъзмездно предоставяне на финансова помощ.

Последвайте канала на

Калина Христова
956 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини