Имигранти се преструват на поляци, за да влязат във Великобритания

  • 12 октомври 2016 07:27

  • 2131
  • 1
Имигранти се преструват на поляци, за да влязат във Великобритания
© Getty Images/Guliver

Шокиращо разследване показа как полски мошеници развиват доходна търговия за подпомагане на отчаяни имигранти да се доберат до Великобритания, за да си намерят препитание. Миналия месец граничните служби и Европейската полицейска служба - Европол - успяха да арестуват 11 заподозрени в Полша, благодарение на което бе разкрита престъпната им схема, пише The Daily Express, цитиран от Фокус.

След законното им пристигане в Полша, замесените в схемата са обучавали албанци и украинци как да изглеждат, говорят и да се държат като поляци, за да попаднат успешно във Великобритания. Жертвите на престъпната група са били таксувани с 2,5 хил. лири, за да наемат полска лична карта и с нея да преминат британската гранична проверка.

Докато са чакали съответните документи, имигрантите са били настанявани в различни мотели, а след получаването им са били ескортирани до летища, откъдето са се отправяли към Обединеното Кралство. След пристигането им на британска земя имигрантите са връщали обратно в Полша използваните документи, за да бъдат предоставени на други "клиенти" на престъпната група.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2131 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.16 | 15:17

1
НЯМА НУЖДА ОТ ТИЯ НОМЕРА ! ПРОСТО КАЗВАШ,ЧЕ СИ ПЕДЕРАСТ И ВЕДНАГА СТАВАШ ПОДАНИК НА ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО !ДАЖЕ МОГАТ ДА ТИ ДАДЪТ ТИТЛА КАТО НА ЕЛТЪН ДЖОН !

Добави коментар

Водещи новини