Протестиращи силистренци блокираха пътя за граничния пункт с Румъния (снимки)

  • 11 октомври 2016 18:05

  • 1483
  • 0
Протестиращи силистренци блокираха пътя за граничния пункт с Румъния (снимки)
© Булфото

Около 50 силистренци излязоха в късния следобед и блокираха за кратко републиканския път, преминаващ през Силистра до ГКПП-то с Румъния.

Гражданският протест е срещу засиления трафик на тежкотоварни автомобили по улиците на града, който тормози жителите вече над половин година. Инициативният комитет за протеста настоява държавата да се намеси и да спре преминаването на колони от ТИР-ове през града.

Проблемът многократно е поставян на вниманието на държавните и местни представители на властта, но до момента адекватни мерки не са предприети, негодуваха събралите се.

До граничния пункт с Румъния няма друг достъп, освен през града. Целият трафик, който многократно се увеличава през лятото, преминава по градските улици и булеварди. Гражданите се оплакват от мръсния въздух и хаоса по улиците, както и от денонощния шум на автомобилните двигатели под прозорците им. Те настояват трафикът да бъде изведен от града и да се намери алтернативно трасе до граничния пункт. Другият вариант за решаване на проблема е Фериботният комплекс, построен с европейски средства, който от години не работи, отново да бъде пуснат в експлоатация. Има идеи и извън града да бъде построен друг граничен пункт.

Снимки: Булфото

Последвайте канала на

Novini.bg
1483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини