Политолог отсече: Неоправдано е президентските избори да са заедно с референдума

  • 11 октомври 2016 15:54

  • 2798
  • 0
Политолог отсече: Неоправдано е президентските избори да са заедно с референдума
©

Политически неоправдано е президентските избори да са заедно с референдум. Това каза политологът и преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски” Мария Пиргова, във връзка с предстоящите президентски избори.

Според нея провеждайки изборите на една дата с референдума, значението му изцяло се пренебрегва. „Хората трудно ще се ориентират с коя бюлетина какво, как да направят. Още повече, как да гласуват по въпросите на референдума, защото партиите нямат време сега да се занимават с това”, каза тя и посочи, че въпросите от референдума са важни.

По отношение на избирателната активност, Мария Пиргова посочи, че според нея тя няма да се промени от новите правила в Изборния кодекс, въвеждащи задължителното гласуване. „Това, което ще се отрази на резултата са манипулациите, които ГЕРБ вече могат да правят. Видяло се е при предишни избори как се купуват цели секционни избирателни комисии, как се подправят протоколи”, каза Пиргова и заяви, че всякакви приказки за това, че БСП говори за манипулации за изборите ,защото по този начин ще оправдае своята загуба, са неверни, предаде "Фокус".

Според нея БСП, но и не само те, трябва много сериозно да се подготвят за работата на секционните комисии, за процеса на предаване на бюлетините и за последващата работа на ЦИК.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2798 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини