Кметът на плевенското село Тотлебен организира пешеходен поход

  • 11 октомври 2016 12:05

  • 1369
  • 1
Кметът на плевенското село Тотлебен организира пешеходен поход
©

Кметът на плевенското село Тотлебен Емил Гашев организира първия по рода си за региона пешеходен поход Плевен-Тотлебен под мотото "Да слезем от колите си и да повървим пеша". Това той съобщи днес в пресклуба на БТА в Плевен.

Походът ще се състои тази събота - 15 октомври, от 9.00 ч. Поканени са всички желаещи ентусиасти да преминат заедно 23 километра. Идеята е посветена на каузата за здравословния начин на живот. Хората се затвориха в себе си, малко ходят пеш, затова решихме с мои приятели, че подобна инициатива ще бъде полезна не само за здравето, но и за общуването помежду ни, каза Гашев. Опитът ми показва, че след като хората изминат няколко километра пеш, бариерите за общуване падат и те стават по-общителни, откровени и позитивни, допълни той.

Походът е подкрепен от две плевенски фирми, финансирали начинанието и подготвили за всички участници подаръци - тениски и шапки.

Маршрутът ще премине покрай Гривица, през землището на Славяново, през красив горист пояс, където живеят яребици и фазани.

Френският гражданин Грегоар Крикорян, който е сред инициаторите, допълни, че във Франция организират често подобни пешеходни прояви. Хората са осъзнали, че ходенето е най-доброто лекарство, най-полезният начин да живеем здравословно, каза той.

Ще покажем на гостите ни какво красиво място е Тотлебен, ще ги посрещнем с музика и песни и с почерпка, допълни кметът. Неговата 11-годишна дъщеря Маргарита ще запее, ще поканят и Тотлебенските баби от читалището също да повеселят пешеходните туристи, младежка група ще засвири български хора и ръченици. Осигурен е превоз за връщане към Плевен.
Село Тотлебен има 530 жители, в него са издигнати много красиви вили на жители на Плевен, добави Гашев.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1369 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван

2016.10.11 | 21:12

1
да живее Тотлебен !!!

Добави коментар

Водещи новини