Медицинският университет във Варна отпразнува 55 години от създаването си

  • 11 октомври 2016 10:05

  • 2808
  • 1
Медицинският университет във Варна отпразнува 55 години от създаването си
©

55-годишнина от създаването си отбеляза Медицинският университет във Варна. На събитието бяха поканени гости от 10 държави, политици, министри, ректори на висши училища в страната, представители на законодателната и изпълнителната власт, директори на лечебни заведения, представители на браншови организации, преподаватели, студенти и приятели на университета.

Тържествата започнаха с откриването на първата университетска аптека в България във Факултета по фармация.

Ректорът проф. д-р Красимир Иванов откри честванията. По-късно бе открита изложба „Академични издания“ в библиотеката на Факултета по фармация.

Можеха да се видят снимки с много спомениот първите години, когато се поставя началото на висшето медицинско образование във Варна.

Жителите и гостите на морската столица видяха празничното академично шествие, което премина по централните варненски улици под звуците на духовия оркестър на Висшето военноморско училище. Шествието започна с тържествена литургия за здраве и благоденствие, отслужена от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан на площад „Независимост". То събра множество възпитаници на университета от различни випуски, настоящи студенти и преподаватели.

Кулминация в програмата бе тържественият академичен концерт, състоял се в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. На официална церемония бяха връчени почетни плакети „55 години Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна" на институции, които са подпомагали дейността и развитието на университета от неговото съграждане до наши дни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2808 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
beIN SPORTS

2016.10.11 | 12:29

1
Breii

Добави коментар

Водещи новини