Проф. Любомир Стойков: Мая Добрева направи гаф в желанието си да спази протокола

  • 11 октомври 2016 09:29

  • 18238
  • 0
Проф. Любомир Стойков: Мая Добрева направи гаф в желанието си да спази протокола
©

"Посланик Мая Добрева сътвори публичен моден гаф в желанието си да спази протокола при дипломатически прием", коментира модният експерт проф. Любомир Стойков в ефира на БТВ.

Повод за думите му бе появата на българския дипломат, връчвайки акредитивните си писма на Великия херцог на Люксембург, в костюм в бебешко синьо и шапка с пера. Официалната снимка предизвика негативни реакции.

"Това е опит за имитация на монархически стил", категоричен е проф. Любомир Стойков. Правилата за облекло при такива срещи са описани в протокола, но тяхното прилагане зависи от личния вкус, смята той. Не толкова шапката, колкото прическата или по-скоро липсата на прическа е по-смущаващо, казва експертът.

Посланик Добрева беше коментирала, че това облекло било за чаена церемония. Според Стойков посланик Добрева е сгрешила в дрес кода и друг път - поставяйки огромната си чанта на земята при среща с краля на Белгия. Дори се е ръкувала с монарха докато чантата е висяла на ръката й. На такива срещи се ходи с малка чанта или без, съветват познавачите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
18238 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини