Шест села в Свищовско ще са по-защитени, вижте как!

  • 11 октомври 2016 08:48

  • 3484
  • 1
Шест села в Свищовско ще са по-защитени, вижте как!
© Булфото/Архив

Първият по рода си у нас кризисен център за борба с пожари, бедствия, аварии и катастрофи започва да действа в свищовското село Овча могила, предаде БНР.

Със средства от местния бюджет е оборудван и ще бъде издържан кризисният център в Овча могила. Той ще действа при кризи в шест села с близо 6 хиляди жители, които са най-отдалечени от общинския център в Свищов. Половин час е нужен за линейките и пожарните от Свищов, за да стигнат до тези села, а екипите на кризисния център ще пътуват от пет до десет минути.

"Седем души, пожарна и линейка ще дежурят денонощно, като сигналите ще се подават на телефон 112", съобщи кметът на общината Генчо Генчев:

По думите му ще имаме всичко, което е необходимо да отреагираме по най-бързия начин при бедствия, аварии и катастрофи, да окажем първична медицинска помощ или за локализиране на пожар, или закъсали автомобили.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3484 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
JJivanov Правнук на дядо Поп

2016.11.15 | 08:36

1
Кмета на Овча Могила да демонтира сеизмичната станция на свещената могила в селото.. Няколко пъти предупреждавах писмено компетентните органи.. Могилата е част важен охранителен пояс от севера до Южна Африка .. Тези сеiзмични станции с е ползват от опасни врагове чрез черно обемно обсебване..

Добави коментар

Водещи новини