Заразни сме 24 часа преди да се разболеем

  • 11 октомври 2016 07:42

  • 16327
  • 2
Заразни сме 24 часа преди да се разболеем
©

Когато сме болни, е добре да си останем вкъщи и да не пренебрегваме симптомите. Носим заразата 24 часа преди да се разболеем. Това обясниха пред Нова телевизия доц. Атанас Мангъров от Инфекциозна болница – София и
общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова.

Най-честите пациенти в този период на годината са децата. Докторите съветват да не водим малчуганите болни на детска градина, за да не заразят врастниците си. Честа практика е родителите да приготвят капките на децата си и с тях да ги водят на забавачка. Лекарите подчертават, че трябва да отидем на лекар още в началото. В момента не може да се каже, че има епидения, но има повече заболеваемост.

"Ако до 5 сте били здрави и след това вдигате температура, рязко се появи хрема и ви болят мускулите – това трябва да алармира, че вече е вирус", обясниха докторите.

"Много е важно общото състояние", отбелязват те и съветват всички да спортуват и да не се застояват у дома, независимо от студеното време.

Докторите са категорични, че децата трябва да се каляват, като например да стоят в морето, а не само да стоят на плажа.

"Трябва да свикнат да играят навън. Често при рязко падане на температурите, те веднага се разболяват", посочват лекарите.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
16327 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.15 | 22:02

2
чудо на природата ,заразени сме преди 26 години със сиромашия .а все още сме живи и дишаме

2016.10.12 | 06:05

1
Шефа ша умре, от щастие като му кажа, че съм болен и няма да идвам на работа!

Добави коментар

Водещи новини