Стойностите на някои клинични пътеки ще бъдат променени, обяви Москов

  • 10 октомври 2016 14:08

  • 3482
  • 1
Стойностите на някои клинични пътеки ще бъдат променени, обяви Москов
© Булфото Архив

Вероятно ще бъдат променени стойностите на някои клинични пътеки. Към момента са обсъдени около 100. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва след срещата с представители на работодателски и синдикални организации, с които подписаха Колективен трудов договор в отрасъл "Здравеопазване".

Той посочи, че ще бъдат променени цените на някои от тях, ако е необходимо. По думите му тогава ще стане ясно дали има недофинансиране на дейностите. "Това е стъпка за реално остойностяване на труда на медицинския персонал", каза още министър Москов и добави, че 30 на сто от стойностите на някои клинични пътеки "отиват за лечение на пациента, а останалите 70 на сто - неясно къде".

Москов посочи, че към момента не се наблюдава никъде повече от 30 на сто от стойността на клиничната пътека разход за лечение на пациент. Останалите пари, които влизат в болницата, видимо и на светло трябва да бъдат разпределени като възнаграждение на работещите, добави той.

Бюджетът на НЗОК се движи с относителна стабилност, посочи още министър Москов. Той увери, че няма забавяне в разглеждането на протоколите за лечение на болни от хепатит С с нова терапия. По думите му НЗОК прецизира критериите за лечение, защото то е скъпо.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3482 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
д-р менгеме -моско

2016.10.27 | 10:51

1
пътеките да станат кози пътечки ,който може по тях да лази ,за другите ,малоумните пътека широка с една посока -гроба

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини