Катастрофа на пътя Бургас - Айтос, трима пострадаха

  • 10 октомври 2016 08:36

  • 2315
  • 0
Катастрофа на пътя Бургас - Айтос, трима пострадаха
©

Трима души са пострадали при вчерашната катастрофа по пътя Бургас – Айтос, която за няколко часа доведе до движение само в едната лента, съобщиха от полицията.

В инцидента, станал около 16.23 ч. на около 20 метра след разклона за село Миролюбово, са участвали 5 автомобила. Това са л.а. „Фолксваген Голф“, управляван от 30-годишния Р. Х. от айтоското село Поляново, л.а. „Форд Ка“ с шофьор 78-годишният В. В. от Бургас, товарен автомобил „Волво“ с прикачено ремарке, управляван от 44-годишния А. А. от Сливен, л.а. „БМВ 320 Д“ с водач 20-годишният бургазлия Я. Т. и л.а. „Мерцедес Бенц“ на 49-годишния румънски гражданин А. Х.

Виновник за катастрофата е водачът на фолксвагена, който извършил неправилно изпреварване и в лентата за насрещно движение първо се сблъскал с форда, след което се завъртял и ударил изпреварвания камион „Волво“ и БМВ-то, излизайки вляво на пътното платно. При удара с форда изхвърчали части, които ударили движещия се отзад мерцедес.

При произшествието най-тежко са пострадали пътуващите във форда. 74-годишната И. В., съпруга на шофьора В. В., е настанена за лечение в МБАЛ – Бургас с контузия на главата и сътресение на мозъка. Нейният мъж е приет във Втора хирургия на същата болница с контузия на гръдния кош и корема. Двамата са без опасност за живота. Леко ранена е пътуващата във фолксвагена 28-годишна Х. Х., която е получила порезна рана на лявата ръка.

Последвайте канала на

Калина Христова
2315 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини